dilluns, 3 de desembre del 2012

Els cavalls

Els cavalls són de la família Equidae. Són del regne Animalia. Hi han diferents races de cavalls com: sang freda, sang calenta, i sang càlida. La edat és de 25-30 anys.De vista la tenen molt bona però diferents a nosaltres.


Els ulls són més grossos de tots els mamífers terrestres.
La oïda dels cavalls és millor que la nostra.Les poden girar fins a 180 graus. 




Però a la vegada és més sensible.
També tenen millor olfacte. El gust és essencial. El tacte d´ ells és molt desenvolupat. El sentit de l´equilibri és més desenvolupada de forma inconscient.

 El poder del cavall és mamífer en té herbívor i migratòries. Les dents del mascle adult en té 40 mentre que la femella en té 36, 12 molars, 12 premolars, 4 de bandes.
Les capes del cavall són les següents:
Alatzà,albí,bai,blanc,castany,isabelí i negre.
La reproducció arriba a la maduresa sexual als 4 anys. La gestació dura uns 11 mesos i la femella dona a llum una sola cria. Els cavalls domèstics tenen dificultats en l'acoblament sexual, per això en certes ocasions és necessari que un home dirigeixi el membre del cavall a l'hora de fecundar la femella; aquests homes són anomenats apuntadors.
La relació amb els humans arreu del món, els cavalls tenen un paper en les cultures humanes. Els cavalls són utilitzats pel lleure, per esports i pel treball.
La guerra s'han utilitzat cavalls en la guerra durant gran part de la història escrita. La primera prova arqueològica de l'ús de cavalls en la guerra es remunta a entre el 4.000 i el 3.000 aC.
La cura dels cavalls són animals pasturadors i la seva font principal de nutrients és farratge de bona qualitat de palla o herba.[43] Poden consumir aproximadament 2-2,5% del seu pes corporal en aliment sec cada dia. Així doncs, un cavall adult de 450 kg pot menjar fins a 11 kg d'aliment.A vegades, se'ls alimenta amb menjar concentrat com ara gra a més de l'herba o la palla, especialment quan l'animal és molt actiu.Quan s'alimenta un cavall amb gra, els nutricionistes equins recomanen que la meitat o més de la dieta de l'animal en pes hauria de continuar sent farratge.
Fa 55 milions d'anys va habitar el Hyracotherium (o Eohippus), avantpassat de tots els membres del gènere Equus. L'Eohippus tenia una mida que oscil·lava entre els 2 i els 4 dm d'altura, amb quatre dits a les extremitats anteriors i tres en les posteriors. A simple vista era semblant a un gos. Els seus orígens es poden trobar a Nord-amèrica, on es va extingir. Anys més tard foren els colonitzadors espanyols els encarregats de reintroduir el cavall al continent americà.
L'evolució de l'Eohippus va fer augmentar la seva alçada fins als 115 cm i va perdre els dits fins a fer-se monodàctil, és a dir, amb un sol dit. Poc a poc, el seu únic dit va endurir fins a desenvolupar el casc o peülla i així fugir més fàcilment dels seus predadors. L'Eohippus evolucionaria posteriorment a una espècie denominada Mesohippus, d'una mida superior i que ja presentava peus amb forma de casc. Després aquest evolucionaria al Merychippus, després a l'espècie del Pliohippus, per a evolucionar a l'Equus més tard i, finalment, al que coneixem avui en dia, l'èquid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada